lundi 17 mars 2008

Calugarul, vrabia si vulpea

Zilele astea au fost destul de agitate, ciudate, nici nu mai stiu cum sa le caracterizez, dar mi-au audus aminde de o poveste, pe care am sa ti-o impartasesc si tie:

Un calugar tibetan mergea linistit pe o poteca inghetata de munte, cand deodata aude un ciripit inabusit. Se uita in jurul lui si vede o vrabiuta care era aproape moarta de frig. O ridica de jos si incearca sa o incalzeasca in maini.

« Ce sa fac ? Daca o iau cu mine imi va murdari haina, si astfel pisica o va descoperi si o va manca imediat. Daca o las aici, va ingheta de frig »

La vederea unei balegi de vaca ce era inca aburinda, ii vine o idee: va aseza pasarea acolo, astfel ea se va incalzi si el va putea merge mai departe linisit. Zis si facut, aseaza vrabiuta si pleaca. Aceasta se incalzeste si incepe din nou sa ciripeasca vesela.

Dar o vulpe trecea pe acolo, si cum i se parea cam ciudat ca o balega sa cante, se apropie si observa ca era vorba despre o vrabiuta. Gandi ca este numai buna pentru pranzul ei si o inhata de indata.


Morala:

Cel care te baga in rahat, nu iti vrea neaparat raul.
Cel care te scoate, nu iti vrea neaparat binele.
Cand esti in rahat, tine-ti pliscul.

1 commentaire:

Anonyme a dit…

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!